Yleiset syyt olla yhteydessä psykoterapeuttiin

Elämäsi solmukohdat

Onko sinun elämässäsi asioita joita pitäisi ratkoa yhdessä vaitiolovelvollisen asiantuntijan kanssa? Onko sinulla haasteita itsesi kanssa, perheen sisällä vai onko elämässäsi vaihe jota haluat selvitellä ulkopuolisen kanssa?
On elämänvaiheita jolloin vastoinkäymiset tuntuvat ylivoimaisen suurilta ja raskailta selvitääkseen niistä      yksin. Tule selvittämään näitä asioita yhdessä  ja avataan elämäntilanteesi solmukohtia. Tarjoan mielenhyvinvointia tukevaa palvelua niin pieniin kuin suurempiin huoliin toipumisen tueksi.

Valvotko öisin? Voitko huonosti?
Oletko ahdistunut? Jatkuvasti huolissasi?
Saatko paniikkikohtauksia? Vaikuttaako tämä arkeesi?

Masennus  tai  muut psyykkiset toistuvat oireet, häiriöt ja vaikeudet voivat hankaloittaa arkeasi. Diagnostisoituja tai ei.

Myös uupumus ja  univaikeudet ovat tavallisia ilmiöitä tänään. Joskus ihminen voi yrittää korjata elämäntilanteeseensa liittyviä vaikeuksia riippuvaisuuksilla tai ylisuorittamisella. Silloin on hyvä hakea apua ajoissa. Vaikea tilanne voi kirkastua ammattilaisen kanssa.

Arkiaamu

Onko syöminen sinulle ongelma?
Syömishäiriö liitetään usein pelkästään laihuuteen.  Anoreksian (laihuushäiriö) lisäksi on kuitenkin useita, kuten bulimia (ahmimishäiriö), ortorexia (terveellisen ruoan pakkomielle) ja Ahmimishäiriö BED (Binge Eating Disorder), Lihasdysmorfia ja muita epätyypillisä syömishäiriöitä (noin puolet hoitoon hakeutuneista). Syömishäiriöt ovat tavallisia ja suurin osa sairastuneista on tyttöjä ja naisia, mutta myös poikien ja miesten oireilu on noin 10 prosenttia. Syömishäiriö  on usein pitkän ajan tulos ja huomataan vasta kun oireita on vaikea pitää salassa ja ne vaikuttavat sosiaaliseen- ja arkielämään kielteisesti.  Rutiinit, pakko, ahdistus, pelko ja itseinho kuuluvat usein syömishäiriöisen tunneskalaan. Myös pelko menettää hallinantunne voi olla voimakas. Apua on saatavilla.

Onko sinulla riippuvuus?Riippuvuusongelma läheisellä tai itsellä voi hankaloittaa normaalia arkea  ja horjuttaa sosiaalista-, työ-
ja perhe-elämää.
Riippuvuutta on monenlaista (esimerkkinä päihteet, shoppailu, pelaaminen ja  netti). Tehdään realistinen suunnitelma muutosten saavuttamiseksi. Mahdolliset retkahdukset ovat osa muutosprosessia. Terapiatyössä käsitellään  päihdeongelmien syitä, tavoitteena asiakkaan haitallisten uskomuksen tunnistaminen ja vaihtoehtoisten toimintatapoja kokeileminen.  Ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen yhteys opitaan tunnistamaan. Kotitehtävät.

Elämänkriisi? Suru? Menetyksiä?

Esim. läheisen itsemurha tai kuolema, onnettomuudet, väkivaltatilanteet vakava sairastuminen, läheisen menettäminen, taloudelliset huolet, työelämän epävarmuus tai vaikkapa jokin onnettomuus tai tapaturma ravisuttavat arjen perustaa.


Onko sinulla vaikeita elämänvalintoja? Ihmissudevaikeuksia?
Kriisi suhteessa? Perheväkivalta? Erotilanteet? Uusioperhehaasteita? Oletko sanonut itsesi työpaikastasi irti? Tarvitsetko urasuunnittelua?  Joskus voi olla hyvä tehdä oman elämän inventaariota ammattilaisen kanssa sillä yhdessä pohtminen voi avartaa näkemystä ja auttaa ja  tekemään tarvittavia muutoksia.

Nuorisokysymyksiä/ oppimis tai käyttäytymishäiriöitä?
Tarjoan myös neuvontaa ja ohjausta nuoruusiän pulmiin ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä. Nuoren voi olla helpompi käsitellä asioita ulkopuolisen ammattilaisen kanssa. Tyypillisiä esimerkkejä ovat syömishäiriöt, ahdistus, dissosiaatio (tunne että on ei ole omassa kehossa, tunteiden erillisyys) ja depressio.

Pohditko parisuhdeasioita/seksualisuutta/Vanhemmuuden suunnittelua/lasten hankkimista/muita vanhemmuuteen tai isovanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä
Elämässä tapahtuu”
Elämä on arvaamatonta”.
Mieltä askarruttava asia voi olla pieni tai iso ja tuen tarvekin eripituinen –  välillä lyhyt selventävä pohdinta on riittävä,  kun taas välillä tarvitaan asiantuntijaa pidemmäksi aikaa kanssakulkijaksi. Vaikea tilanne voi siten seljetä pikku hiljaa kun sitä tarkastelee ammattilaisen kanssa.

 

      

  Ota yhteys  – Yhdessä löydämme avaimen elämäsi tasapainoon

Varaa aika  – varausjärjestelmään:

Jos sinulla on lisäkysymyksiä:
 yhteys(at)psykoterapiacami.fi
Voit myös soittaa nro: 040 515 65 10.

Otan sinuun pian yhteyttä ja voimme sopia tutustumiskäynnistä. Jätä tietosi, niin voimme keskustella tilanteestasi puhelimitse. Tiedustelupuhelu on maksuton eikä sido asiakasta mihinkään.

Lisää sähköpostiviestiisi seuraavat tietosi:

  • Nimesi, Sähköpostiosoitteesi, Puhelinnumerosi
  • Kerro myös haluatko jatkossa olla yhteydessä kasvotusten vastaanottotilassani, On-line välityksellä/nettiterapia, puhelimitse tai sähköposti-kirjeenvaihdolla (joka vastaa yhtä 45min sessiota). Ensimmäisellä kerralla pyrimme tapaamaan konttorihuoneessani.
  • Jos haluat, voit kirjoittaa lisätietoja tai esittää kysymyksiä terapiaani liittyen

Psykoterapiatapaamiset tapahtuvat vastaanotolla tai sovitusti asiakkaan kotona tai muussa sovitussa paikassa.

 

Rohkeasti kohti uusia haasteita